Att göra övergången till vegetariskt

Allt fler människor idag går över till vegetariskt mat i stor utsträckning. Inte bara att det kan vara riktigt positivt för hälsan, det är också bra för miljön. Om du funderar på att göra denna övergång har vi samlat några tips för detta här.

Först av allt är det värt att påpeka att övergången behöver faktiskt inte vara så svår som många tror. Men ju mer van du är att äta kött och fisk regelbundet desto mer större förändring kommer det så klart kännas som du gör. Om du känner igen dig i detta kan du börja med att sakta fasa ut kött och fisk genom att börja äta vegetariskt ett par gånger i veckan först och gradvis öka antalet måltider med tiden.

Ett bra sätt att tänka på denna övergång är att titta på hur mycket du redan äter som är vegetariskt eller som lätt skulle kunna bli det med väldigt små förändringar. Om du exempelvis tänker på att alla pastarätter du ätit kan du lätt hitta bra alternativ till vegetarisk pasta. Och gör upplevelsen ännu bättre genom att köpa pasta av riktigt hög kvalitet.

Köttsubstitut som qournfärs och qournfiléer kan också göra processen enklare. Många köttsubstitut är idag väldigt realistiska och kan absolut lura även erfarna köttätare att tro att de äter helt vanliga animaliska produkter.

För att se till att du äter hälsosamt är det bäst att prova dig fram genom så många olika vegetariska recept som möjligt. Försök vara lite äventyrligt och testa recept med råvaror du aldrig lagat med tidigare så du utforskar så mycket av växtvärlden du bara kan.